Ik vind het leuk om realistiche figuren van dieren en voorwerpen te maken. De laatste tijd gebruik ik vooral spiegels om de figuurtjes een vervreemdend effect te geven.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Fabeldier

2018

Object gemaakt ter gelegenheid van de expositie van AKE in de oude dierentuin van Emmen.

Herkenning

2018

We weten niet waar we heen gaan na de dood, maar zij die daar zijn hebben het altijd geweten. Gebruikte materialen: alpaca, messing, bergkristal, koud emaille, glas, kunststof.  

Moeder en kind

2018

Merrie en veulen in landschap geplaatst voor een spiegel. Beide zijn gemaakt van messing.

Processie

2018

Vrouwenfiguur geplaatst tussen spiegels. Het figuurtje is gemaakt koper en messing, met daarin een citrien en granaat gezet. In het werkstuk is verder glas en koud glazuur gebruikt.

Beestjes

2017

Hier is een vliegende kever tussen twee spiegels geplaatst. De kever en spiegels worden gespiegeld in de spiegel er tegenover. Het resultaat is zeven vliegende kevers. Een kruipend kevertje staat op de voorgrond. Dat wordt eveneens gespiegeld. Voor de kevers is een granaat en een citrien gebruikt. Overige materialen zijn messing kunststof en glas.  

Elandenbos

2017

Eland tussen vier spiegels in een regelmatige vijfhoek. Het object is gemaakt van messing, koper, ruwe olivijn, glas en kunststof.  

Er is nog magie voor wie het wil zien

2017

Eenhoorn vliegt over industrieterrein. Gebruikte materialen zijn: koper, messing, glas en kunststof.    

Kever

2017

De kever ontmoet zich zelf. De kever is gemaakt van messing en versteend hout. Geplaast voor een spiegel. In het object is ook granaat verwerkt.  

Nachtelijke bezoeker

2017

De vleermuis is tussen twee spiegels geplaatst. Er ontstaan zo vijf vleermuizen. Het object is gemaakt van messing, glas en kunststof.

Seth onderweg

2017

In het oude Egypte was Seth de god van vernietiging, geweld en chaos. Wat veel mensen niet beseffen is dat Seth de aarde nooit heeft verlaten. Hier is Seth, in zijn diervorm, onderweg naar zijn werk. Smeedwerk van koper, messing, twee keer gespiegeld.  

Seths werk

2017

In het oude Egypte werd Seth vereerd als god van chaos, geweld en vernietiging. Wat veel mensen niet weten is dat Seth nog steeds op de aarde is. Hier bekijkt Seth zijn werk. Gebruikt zijn koper, messing, meerdere spiegels en kunststof.  

Sobek

2017

Sobek had in het oude Egypte twee gedaanten: een verscheurend dier en de god van het levengevende water. Sobek is gemaakt van messing en koper, geplaast tussen twee spiegels en bevestigd op kunststof.    

Volmaakt hulpeloos

2017

Baby en een figuurtje van messing. Geplaatst voor spiegels.  

Wie mogen de tempel betreden

2017

In het oude Egypte stonden de goden voor de tempel. Wij zetten geen godenbeelden voor onze tempels. Maar de goden staan er nog steeds. Zodat uitsluitend de juiste personen naar binnen gaan. De kantoorflat is twee keer gespiegeld, waardoor vijf spiegelbeelden ontstaan. Gebruikte materialen zijn messing, koper, glas en kunststof.  
 

Zalig nietsdoen

2017

Zalig nietsdoen in een hangmat. Geplaatst tussen twee spiegels. Dit object is gemaakt van koper, messing, glas en kunststof.
 

Katje

2016

Katje geplaatst binnen drie spiegels. Hierdoor ontmoet het katje zich zelf. Het katje is gemaakt van koper. Behalve glas voor de spiegels is ook kunststof gebruikt.    

Kattentempel

2016

In het oude Egypte was een kat een heilig dier. Over hoe de goden er toen uitzagen hadden katten hun eigen idee. De god wordt twee keer gespiegeld waardoor vijf katten in een regelmatige vijfhoek komen te zitten. Gebruikte materialen messing, koper, glas en kunststof.  

Kikker

2016

Kikker van koper geplaast tussen drie spiegels.    

Piramide

2017

Mexicaanse piramide die beklommen wordt. Het beklimmen van een piramide was een moeizaam werk omdat de piramide naar verhouding erg stijl is. Achter de piramide is een spiegel geplaatst, waardoor de piramide wordt verdubbeld. De piramide is gemaakt van alpaca, met de onderste laag van koper. De mensen die er opstaan zijn van koper.

Spelend katje

2015

Spelend katje van messing. Het katje is twee keer gespiegeld waardoor heel veel katten aan het spelen zijn. Hieronder is het tafereel uit meerdere hoeken te zien.  

Adelaar en jaguar

2014

Beeld van een adelaar en jaguar in gevecht. Wie valt wie aan? Het object is gemaakt van koper, alpaca en messing.      

Droombeker

2014

De beker laat zien waar de twee winkelende dames van dromen. Stoere mannen en een glas wijn, Het beeld is gemaakt van messing, koper en alpaca.      

Gazelle en tijger

2014

Tafereel van gazelle met verborgen tijger. Dit beeld is gemaakt van koper, messing en alpaca. De bomen zijn van koper, de gazelle is van alpaca en de tijger is van beide. Op de voorgrond is de gazelle te zien. Om de tijger te zien moet in de spiegel worden gekeken.    

Katje

2014

Wat zie ik. Katje van koper dat een steentje vindt. Achter het katje is een spiegel geplaatst, waardoor twee katjes reageren op een steentje.    

Libelle op blad

2014

Libelle die op een blad zit. De libelle is gemaakt van sterling zilver. Het blad is gemaakt van koper met wat vlakken van zilver. De libelle kan van het blad worden losgemaakt zodat het zilver apart kan worden onderhouden.    

Schildpad

2014

Tafereel  van schildpad en rotsen. Dit tafereel bestaat uit messing, steen, kunststof en één zichtbare en één verborgen spiegel. Het beeld op de achtergrond ontstaat doordat het tafereeltje op verschillende manieren wordt gespiegeld. De schilpad en een deel van de rotsen zijn van messing. Het schild van de schilpad is van versteende palm. De overige stenen zijn van graniet. Hieronder is het tafereel uit verschillende hoeken te zien.  

Spinnenweb

2014

Spinnenweb in de vroege ochtend. Het spinnenweb is gemaakt van zilver en hangt tussen twee koperen bomen. Aan het spinnenweb zijn waterdruppeltjes in de vorm van swarovski kristal aangebracht. Aan de onderzijde van de bomen is een agaat geplaatst. Het spinnenweb is vermenigvuldigd door zowel aan de onderkant als aan de achterkant een spiegel te plaatsen.  

Theeservies

2014

Zilveren theeservies bestaande uit een miniatuur theepotje, twee theekopjes op schotel met theelepeltje, een suikerpotje en een melkkannetje. Het geheel staat op een dienblaadje met een doorsnede van vier centimeter. het servies is twee cm hoog. Het hele servies is gemaakt van eerste gehalte (sterling) zilver. Hieronder is het servies uit verschillende hoeken te zien.  

Twee katten

2014

Twee katten van messing. De katten zijn geplaatst op blokken van pyriet. Achter de katten is een spiegel geplaatst. Het beeld wordt hierdoor verdubbeld. Hieronder is het tafereel uit meerdere hoeken te zien.  

Vlinder op blad

2014

De vlinder staat op het punt om op te stijgen. Achter het blad is een spiegel geplaatst waardoor de vlinder zich zelf ziet.
   

Vogels

2014

Vogels van Alpaca.  

Zwaan in zilver

2014

Zwaan van zilver boven een groene agaat. De agaat is een watersteen en is verbonden met emoties. De zwaan staat voor ziel. In dit werk stijgt de zwaan op en maakt zich los van de steen. De ziel komt vrij van water en emoties. Zowel onder als achter de zwaan zijn spiegels aangebracht. Deze zorgen er voor dat de steen en zwaan van alle kanten worden gespiegeld. Hieronder is het werkstuk uit verschillende hoeken te zien.  

Ruimteschip

2013

Afbeelding van een robotje dat uit het ruimteschip komt. Het ruimteschip en de robot zijn gemaakt van messing.  

Pagode

2012

Pagode gemaakt van messing en alpaca met edelstenen: jaspis, amethist, amethist kwarts. Hieronder is de pagode uit verschillende hoeken te zien.    

Bloemen

2011

De bloemen en vaas zijn gemaakt van eerste gehalte (sterling) zilver. Hieronder zijn de bloemen uit diverse hoeken te zien.  

Kerkje

2011

De kerk is voorzien van interieur, zoals kerkbanken en een altaar. Het beeld is gemaakt van messing.  

Schelp met figuurtje

2011

De schelp met figuurtje is gemaakt van sterling zilver. De schelp is met een magneetje aan de ondergrond bevestigd zodat het zilver apart kan worden onderhouden.    

Kolibrie

2011

De bloem en kolibrie zijn gemaakt van sterling zilver.